Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΣΙΦΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ & ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ !


Είναι η εβδομάδα της Τυρινής και αποφάσισα να κάνω πολλές συνταγές αυτή την εβδομάδα, να δοκιμάσω συνταγές που δεν είχα φτιάξει πριν ποτέ!! Μια απ' αυτές είναι και η συνταγή της μελόπιτας Σίφνου, παραδοσιακή γλυκιά πίτα ιδίως για το Πάσχα όπως διαβάζω! Αφαίρεσα την ζάχαρη και το μέλι και το    αντικατέστησα με γλυκαντικά κατάλληλα για διαβητικούς !
Η γεύση της είναι απαλή, όχι πολύ γλυκιά για να λιγώνει και λίγο καραμελένια χάρη στην ζάχαρη καρύδας.
Πάμε να δούμε τα υλικά?

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί 35x45
  • 1,300 γρ. ανθότυρο χωρίς αλάτι
  • 7 αυγά μεγάλα
  • 300 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 125 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι χ.γ. ( έβαλα το Schar mix it )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα . Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ανθότυρο , το οποίο μπορούμε να έχουμε λιώσει από πριν ή να συνεχίσουμε με το μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει μέσα στο μείγμα όπως έκανα εγώ.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ταψί μας. Γυρίζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με κανέλα.  Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180' στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτα μας στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε να πάρει ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε να παγώσει. Σερβίρεται και χλιαρή και παγωμένη , πασπαλισμένη με σιρόπι αγαύης και επιπλέον κανέλα αν θέλουμε!
Καλή επιτυχία !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...