ΑΤΣΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
300 ml γάλα χλιαρό
130 ml σπορέλαιο
1 φακκελάκι μαγιά 9 γρ.
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 αυγά ( τον ένα κροκό τον κρατάμε για να κάνουμε επάλειψη )
640 γρ. αλεύρι Glutafin
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι ψιλό
1 αυγό
Τυρί φέτα τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο πιπέρι
Πραλίνα Sissini
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό γάλα , την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά κι αφήνουμε 10 λεπτά να την δούμε να φουσκώνει, αυτό σημαίνει πως ενεργοποιήθηκε.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι και προς το τέλος ρίχνουμε και το αλάτι. Στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι , να καταλάβουμε πως έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει όμως στα χέρια μας!
Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε σε μια ζεστή γωνιά για μια ώρα ώσπου να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
Μετά από μια ώρα κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε μικρά πιτάκια πάνω σε λαδόκολλα , όχι πολύ λεπτά.
Κάνουμε μικρά κοψίματα στην μια άκρη τους με μαχαίρι και βάζουμε την γέμιση στην άλλη άκρη . Τυλίγουμε και κλείνουμε τα πλαϊνά.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη ή το αφήνουμε μέσα στον φούρνο της κουζίνας αλλά να είναι σβηστή, για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180' και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15 λεπτά στον αέρα . Μετά αν έχουν πάρει το χρώμα που θέλουμε σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθούν στις αντιστάσεις για 20 λεπτά ακόμα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου