Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ατσμάδες χωρίς γλουτένη





Αφού κάνανε παρέλαση σε κάθε μαγειρική ομάδα είπαν να περάσουν κι από εδώ για μια καμαρωτή περατζάδα!!! ΑΤΣΜΑΔΕΣ συστήνονται, εγώ ξέρω πως έχουν κι άλλη ταυτότητα με το όνομα ''σιμίτια του Πασά'' ! Αφέθηκαν στα χέρια μου, τους καλλώπισα και τώρα ας περάσουν αυτή την βόλτα μπροστά σας προς τέρψη των ματιών σας! 

ΑΤΣΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 17 ΚΟΜΜΆΤΙΑ
300 ml γάλα χλιαρό
130 ml σπορέλαιο
1 φακκελάκι μαγιά 9 γρ.
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 αυγά ( τον ένα κροκό τον κρατάμε για να κάνουμε επάλειψη )
640 γρ. αλεύρι Glutafin
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι ψιλό

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 αυγό
Τυρί φέτα τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΓΕΜΙΣΗΣ
Πραλίνα Sissini 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό γάλα , την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά κι αφήνουμε 10 λεπτά να την δούμε να φουσκώνει, αυτό σημαίνει πως ενεργοποιήθηκε.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι και προς το τέλος ρίχνουμε και το αλάτι. Στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι , να καταλάβουμε πως έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει όμως στα χέρια μας!
Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε σε μια ζεστή γωνιά για μια ώρα ώσπου να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
Μετά από μια ώρα κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε μικρά πιτάκια πάνω σε λαδόκολλα , όχι πολύ λεπτά.
Κάνουμε μικρά κοψίματα στην μια άκρη τους με μαχαίρι και βάζουμε την γέμιση στην άλλη άκρη . Τυλίγουμε και κλείνουμε τα πλαϊνά.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη ή το αφήνουμε μέσα στον φούρνο της κουζίνας αλλά να είναι σβηστή, για μισή ώρα να φουσκώσουν.

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο γάλα και με το πινέλο αλείφουμε την ήδη φουσκωμένη ζύμη με προσοχή.Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με σουσάμι αν θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180' και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15 λεπτά στον αέρα . Μετά αν έχουν πάρει το χρώμα που θέλουμε σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθούν στις αντιστάσεις για 20 λεπτά ακόμα . 


Καλή επιτυχία εύχομαι σε όποιον τα κάνει. Πιστεύω πως είναι η τέλεια ζύμη για κρουασάν χωρίς γλουτένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...