Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Καπ κεΐκς με καρύδα και φουντούκια ( Χωρίς γλουτένη )

Σήμερα μοσχοβόλησε εξωτική καρύδα η κουζίνα μου. Έφτιαξα εύκολα και νόστιμα καπ κεΐκς με καρύδα τριμμένη, με φουντούκια και αλεύρι καρύδας! Μπορείτε αντί για φουντούκια να βάλετε τριμμένο αμύγδαλο ή και καρύδι . Μπορείτε να μην βάλετε και καθόλου ξηρούς καρπούς και να αντικαταστήσετε με μια ακόμα κούπα τριμμένη καρύδα! 

ΥΛΙΚΑ για 14 θήκες
( χωράει 250 ml υγρά η κούπα που χρησιμοποίησα )
2 αυγά μεγάλα
300 ml γάλα καρύδας ή φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη ( έβαλα μισή κούπα onstevia γλυκαντικό )
1 κούπα καρύδα τριμμένη
1 κούπα φουντούκια τριμμένα
1/3 της κούπας αλεύρι καρύδας ( μπορείτε να αντικαταστήσετε με 1 κούπα αλεύρι χ.γ. για κεΐκ )
3 κουταλάκια γλυκού μπεΐκιν πάουντερ

1 βανίλια

ΕΚΤΕΤΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε τα υλικά με την σειρά, πρώτα το γάλα με τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά και θα έχουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.
Βάζουμε σε θήκες σιλικόνης ή χάρτινες με ένα κουτάλι το μείγμα εως την μέση της θήκης. Προσθέτουμε ένα κερασάκι αν θέλουμε στη μέση κάθε κεΐκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς και βάζουμε στην μεσαία σχάρα να ψήσουμε , στον αέρα, για 20 λεπτά. Στα 10' λεπτά σκέπασα με λαδόκολλα.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και αφήνουμε να παγώσουν πριν τα απολαύσουμε!
Δείτε στις φωτογραφίες πόσο αφράτα είναι μέσα!
Καλή επιτυχία εύχομαι σε όποιον τα φτιάξει !!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...