Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΣΤΑ NOCCIOLATA


Η πάστα ταψιού άλλαξε στα χέρια μου σήμερα κι έγινε πάστα Nocciolata #Sisinni !!!
ΠΑΣΤΑ NOCCIOLATA
ΥΛΙΚΑ για 12 πάστες.
Ταψί 25Χ30
Για το παντεσπάνι
4 αυγά large
3 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. αλεύρι φαρίνα χ.γ.
2 κ.σ. πούδρα φουντουκιού
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό ( 250 ml )
1 κούπα ζάχαρη
Για την κρέμα
400 ml. κρέμα γάλακτος φυτική
400 γρ. ( ένα βάζο ) Nocciolata sisinni
Για την γκανάζ σοκολάτας
250 γρ, σοκολάτα υγείας Sisinni
125 ml γάλα
1 κ.γ. μέλι 
Επιπλέον γαρνιτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
κερασάκια γλασέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει . Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα ή με μια μαρίζ, για να μην χάσει τον αέρα το μείγμα.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε και αφήνουμε λίγη ώρα να παγώσει πριν ρίξουμε το σιρόπι, το οποίο έχουμε βράσει για 3 λεπτά περίπου.Αφήνουμε για μισή ώρα να παγώσει καλά.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί . Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την Nocciolata και ρίχνοντας λίγη λίγη την σαντιγί εκεί ,ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα μας.
  5. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο λίγες ώρες να παγώσει καλά.
  6. Ετοιμάζουμε την γκανάζ , βάζοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα Sisinni και το γάλα. Όταν έχει λιώσει καλά και έχει γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε λίγο να παγώσει η γκανάζ.
  7. Στρώνουμε την γκανάζ πάνω στην κρέμα της πάστας. Ανασηκώνουμε το ταψί από όλες τις μεριές να καλύψει η γκανάζ όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες περίπου ή και περισσότερο.
  8. Χτυπάμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος που έχουν μείνει στο κουτί , να γίνει σαντιγί και με ένα κορνέ στολίζουμε την επιφάνεια της πάστας. Τελειώνουμε με τι άλλο? Με το γνωστό κερασάκι στην τούρτα , πάνω σε κάθε ροζέτα σαντιγί !
  9. Καλή χρονιά με υγεία και γλύκα περισσή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...