Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ- ΚΑΡΥΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ




Το απόλυτο πορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ είναι αυτό!!!! 

Βρήκα την συνταγή σε ομάδα μαγειρικής και την μετέτρεψα σε χωρίς γλουτένη, μια προσπάθεια που στέφθηκε με την απόλυτη επιτυχία !! 
Σας προτείνω να την κάνετε για να απολαύσετε κι εσείς αυτό που εγώ απολαμβάνω !!!
Τα υλικά παρακάτω, όπως τα έβαλα εγώ για μια φόρμα μεσαία.
Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 ml 
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη ( μπορείτε να βάλετε γλυκαντικό αντί κρυσταλλικής ζάχαρης)
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιών
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 κούπα καρύδα τριμμένη
  • 2 κούπες ρυζάλευρο
  • 1 και 1/2 κούπα Cibotec 2 ή φαρίνα μύλων Α. Γεωργίου χ.γ.
  • 3 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μπολ βάζουμε σπορέλαιο, πορτοκάλι, ζάχαρη, βανίλια , πορτοκαλάδα και ξύσμα και χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη. Δεν χρησιμοποιώ μίξερ για να γίνει πιο αφράτο και να μην χάσει τον αέρα το μείγμα όταν πέσουν και τα αλεύρια. 
  • Προσθέτω την καρύδα, τα αλεύρια και το μπέικιν και ανακατεύω λίγο να δέσει το μείγμα. 
  • Λαδώνω και πασπαλίζω με ρυζάλευρο μια μεσαία φόρμα για κέικ. Ρίχνω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα , για 50 λεπτά! Δεν ανοίγω τον φούρνο για να σκεπάσω , δεν θα χρειαστεί . 
  • Βγάζω το κέικ και το αφήνω στον πάγκο να παγώσει. Μετά ξεφορμάρω και αν θέλουμε βάζουμε γλάσο . Εγώ έφτιαξα το γλάσο με το χυμό ενός πορτοκαλιού και μια κούπα ζάχαρη άχνη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...