Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Sisinni double, cookies gluten free






Sisinni double τα ονόμασα τα απίθανα νέα μπισκοτάκια μου και θα καταλάβετε αμέσως το γιατί !!! 
Μια πραλίνα bitter νηστίσιμη και όσο πικρή χρειάζεται για κάλυψη και μέσα σκάει η γλυκιά vegan νηστίσιμη γεύση της Rito's Food !!! 
Αυτό δεν σημαίνει πως εσείς δεν μπορείτε να παίξετε όσο θέλετε με γεύσεις πραλίνας. Εξάλλου, η αγαπημένη #RitosFood Mary Tzeremoglou Sisinni μας έχει κακομάθει με τόσες πραλίνες χωρίς γλουτένη και τώρα ΚΑΙ  χωρίς ζάχαρη !!!! 
Την υπέροχη κι εύκολη συνταγή με μόλις 3 υλικά την είδα στο youtube απ το κανάλι του Dias Recipes !!
Σύμμαχος μου σε αυτή την προσπάθεια ήταν το πολύ καλό αλεύρι των #ΜύλωνΑγΓεωργίου στην μωβ συσκευασία για γλυκιές αμαρτίες !!!
Το σχέδιο πέτυχε με την βοήθεια του λεμονοστύφτη 


ΥΛΙΚΑ για 12 μπισκότα
180 γρ. πραλίνα Sisinni bitter νηστίσιμη
1 αυγό
150 γρ. αλεύρι για μπισκότα Μ.Α. Γεωργίου

Για την γέμιση Sisinni vegan νηστίσιμη ή άλλη πραλίνα Sisinni όπως Nocciolata με στέβια 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ την bitter πραλίνα και το αυγό , χτυπάμε λίγο να ανακατευτούν με έναν αυγοδάρτη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε με το χέρι και κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα. Την σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο.
Πλάθουμε τα μπισκότα μας με την βοήθεια του λεμονοστύφτη και ενός κομματιού μεμβράνης. Βάζουμε ένα κομμάτι ζύμης .Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση πιέζοντας με το δάκτυλο μας το μείγμα στα τοιχώματα , βάζουμε λίγη πραλίνα vegan ή άλλη αρεσκείας μας και κλείνουμε το μπισκότο μας μαζεύοντας την ζύμη. Ξεφορμάρουμε από τον λεμονοστύφτη και αραδιάζουμε στην λαδόκολλα που έχουμε βάλει στην λαμαρίνα του φούρνου.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180' για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα και αφήνουμε να παγώσουν πριν τα μετακινήσουμε απ την λαμαρίνα.
Μπορείτε αντί γι αυτό το σχέδιο, να κάνετε το απλό σχέδιο που προτείνει ο Dias και να βάλετε την γέμιση πραλίνας όταν βγουν απ' το φούρνο.
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...