Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Sisinni soft cookies νηστίσιμα και χωρίς ζάχαρη !!!!




#Sisinni soft cookies νηστίσιμα και χωρίς ζάχαρη !!!!
Απίθανη γεύση και όχι μόνο στη νηστεία!!!! Μαλακό μυρωδάτο μπισκότο με γεύση μπανάνας!!! Μην καθυστερείτε, βρείτε τα υλικά και φτιάξτε τα, θα ξετρελαθείτε απ την γεύση τους!!!
Την συνταγή την βρήκα στο ίντερνετ και την έκανα με αλεύρι Schar mix it . Μπορείτε και με άλλο αλεύρι χωρίς γλουτένη σίγουρα.
Για τα μαλακά νηστίσιμα Cookies Μπανάνας με ταχίνι #Sisinni με στέβια και σοκολάτα κουβερτούρα #Sisinni θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 12 με 14 cookies
140 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
60 γρ μπανάνα, περίπου μισή μπανάνα μεσαίου μεγέθους
50 γρ ταχίνι Sisinni with stevia
2 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης (για τη vegan εκδοχή) ή μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μία κάψουλα βανίλιας
25 ml ηλιέλαιο ή πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο
40 γρ. κομμάτια σοκολάτας Sisinni dark chocolate
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα φαγητού και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε πολύ καλά την μπανάνα με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε στη μπανάνα, το ταχίνι, το σιρόπι αγαύης , τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, προσθέτω και τα κομμάτια σοκολάτας.
Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αν χρειαστεί, ανακατεύουμε και λίγο με το χέρι. Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε τη ζύμη πολύ ώρα, αρκεί μόνο να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
Πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα τα cookies για να πλατύνουν λιγάκι και τα ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς εξωτερικά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Τα αποθηκεύουμε, καλά κλεισμένα αεροστεγώς, σε ένα βάζο ή μπολ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...