ΥΛΙΚΑ για ταψί 36
Υλικά για το νηστίσιμο φύλλο
.400 γρ. περίπου Cibotec 1 αλεύρι χ.γ.
.2 κουταλιές σούπας λάδι ( 1 ελαιόλαδο + 1 σπορέλαιο )
.1 κουταλάκι γλυκού αλάτι ψιλό
.250 ml νερό
Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υγρά και το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας ,μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 μπαλάκια ζύμης. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη .
Υλικά για την γέμιση
. 8 μέτριες πατάτες βρασμένες και λιωμένες με ένα πιρούνι (περίπου 2 κιλά)
.250 ml ελαιόλαδο
.2 μέτρια κρεμμύδια λιωμένα στο μπλέντερ
.3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
.Άνηθο , μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
.1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
.Αλάτι και πιπέρι
.Χυμό ενός λεμονιού
( Προαιρετικά ρίχνουμε αν θέλουμε και ρίγανη και πιπεριές πράσινη –κόκκινη- κίτρινη ή και ένα πράσο ψιλοκομμένο)
Βάζουμε σε ένα μπολ τις λιωμένες πατάτες , προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και όλα τα λαχανικά και μυρωδικά . Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα.
Φτιάχνουμε τα φύλλα μας χρησιμοποιώντας δύο λαδόκολλες και ρυζάλευρο για το άνοιγμα τους. Στρώνουμε τα 3 φύλλα στο λαδωμένο ταψί μας , ρίχνουμε την γέμιση της πατάτας και στρώνουμε τα άλλα δύο φύλλα επάνω ,βάζοντας λάδι ανάμεσα τους.
Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε πολύ καλά, το χαράζουμε με ένα μαχαίρι και το ψεκάζουμε με νερό .
#πατατόπιταχωρίςγλουτένη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου