Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τζισκέικ Ντίνας ( άνευ γλουτένης )

Ένα τζισκέικ που δημιούργησα μόνη , με μια διαφορετική βάση χωρίς τα κλασικά μπισκότα. Αν την θέλετε πιο μαλακιά τότε βάλτε λιγότερο βούτυρο!




Υλικά για την βάση
150 γρ. φουντούκια 
140 γρ ριζάλευρο AKIS
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο Νουνού
Μια πρέζα αλάτι ψιλό
Υλικά για την κρέμα

2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
1 & ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα
1 & ½ κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουτί 500 γρ. φυτική κρέμα γάλατος
¾ κούπας ζάχαρη άχνη
Υλικά για το γλάσο

1 κομπόστα βύσσινο
1 & ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ AKIS
Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική



 
Εκτέλεση 
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
• Σε ένα ταψί βάζουμε τα φουντούκια.
• Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
• Απλώνουμε τα φουντούκια σε μια υφασμάτινη πετσέτα, τη διπλώνουμε και με τις παλάμες μας τρίβουμε την πετσέτα ώστε να φύγουν τα φλούδια από τα φουντούκια.
• Αλέθουμε τα φουντούκια με ένα μούλτι, ώστε να γίνουν σαν αλεύρι.
• Βάζουμε τα φουντούκια και το ριζάλευρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
• Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι νούμερο 28 ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση που θα καλύψει όσο γίνετε και τα πλαινά του σκεύους.
• Βάζουμε πάνω στο μείγμα μια λαδόκολλα και λίγα όσπρια ώστε να μη μας φουσκώσει στο ψήσιμο.
• Το ψήνουμε για 15 λεπτά στην μεσαία σχάρα ,στις αντιστάσεις και το βγάζουμε να παγώσει αρκετά πριν βάλουμε την κρέμα.
• Μέχρι να κρυώσει η μπισκοτένια βάση μας, χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη , την πρέζα αλάτι και το πορτοκάλι.
• Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά. Τα ενώνουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε λίγο ακόμα. 
• Στρώνουμε την κρέμα στο τσέρκι πάνω απ το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
• Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας το χυμό απ την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι να δέσει λίγο με το νισεστέ και την 1 1/5 κουταλιά άχνη ζάχαρη.
• Ρίχνουμε το γλάσο μας πάνω στο παγωμένο γλυκό και στρώνουμε καλά.
• Στολίζουμε με το βύσσινο που έχουμε βράσει με την μισή κούπα ζάχαρη και έχει δέσει όπως το γλυκό κουταλιού και βάζουμε στο ψυγείο για κάμποσες ώρες πριν σερβίρουμε.



Tip : Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε για γαρνίρισμα έτοιμο γλυκό βύσσινο ή άλλο γλυκό όπως φράουλα, κεράσι, πορτοκάλι... όπως επίσης και μαρμελάδα αντί γλυκό!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...