Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο ή αλλιώς... γαλατόπιτα!!!!!
Γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι ψιλό και βανίλια ανακατεύονται σε σιγανή φωτιά και μόλις βράσει το βγάζουμε απ' την φωτιά και ρίχνουμε λίγο βούτυρο , τ' αυγά χτυπημένα και βάζουμε στο ταψί!
Το μυστικό? Ξύσμα λεμονιού στο μείγμα!!!! Καλή όρεξη!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κιλά γάλα φρέσκο
- 1 κι 1/3 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ανάλατο
- 4 αυγά
- ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
- 3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και την ζάχαρη. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας αργά και συνεχώς για να μη σβολιάσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου ν' αρχίσει να χοχλάζει το μείγμα, οπότε και το αποσύρουμε απ' τη φωτιά.Ρίχνουμε στο μείγμα το βούτυρο κι ανακατεύουμε, ώσπου να λιώσει. Χτυπάμε τ' αυγά στο μίξερ και τα προσθέτουμε με προσοχή και ανακατεύοντας το μείγμα για να μην ''κόψουν''. Βουτυρώνουμε ένα ταψί νο 34 και κοσκινίζουμε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170' βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά! Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα μυστικό είναι η κανέλα που πασπάλισα όταν το έβαλα στο ταψί, πριν το ψήσω. Επίσης έριξα λίγη ακόμα κανέλα στο σερβίρισμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου