Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΦΑΒΑ


Την είχα φάει πριν χρόνια στη Σαντορίνη και δεν την ξεχνάω! Την απολαύσαμε τότε πλάι στο κύμα, στο Καμάρι της Σαντορίνης ,με τη συνοδεία από καλαμαράκια γεμιστά! Είναι ιδανικό συνοδευτικό σε γεύμα ψαρικών και λαχανικών!
Έψαξα στο ίντερνετ να βρω συνταγές , γιατί κάποτε προσπάθησα και ήταν πλήρης αποτυχία, λες και είναι τόσο δύσκολο πια να γίνει η φάβα!! Σήμερα κατέληξα σε μια συνταγή απ' το ιστολόγιο του Pandespani και σας την παρουσιάζω εδώ! Τον λάκκο πάντως εγώ δεν τον βρήκα :P




Θα χρειαστούμε 250 γραμμάρια φάβα, 1 λίτρο περίπου νερό, ένα
μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ένα καρότο τριμμένο, αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Το λάδι βέβαια το αγαπάει η φάβα όπως το αγαπάνε και όλα τα όσπρια , αλλά εμείς δεν θέλουμε να κολυμπάει σε αυτό! Εξάλλου, μπορούμε να προσθέσουμε μετά στο σερβίρισμα αν θέλουμε κι άλλο !  







Βάζουμε σε σουρωτήρι την φάβα μας να ξεπλυθεί κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης! Την αφήνουμε στην άκρη να στραγγίζει και σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να ζεσταθεί. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας, το κρεμμύδι και το καρότο και τα τσιγαρίζουμε λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τη φάβα να τσιγαριστεί κι αυτή , με προσοχή όμως γιατί κολλάει φοβερά στον πάτο της κατσαρόλας! Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ξαφρίζουμε όταν αρχίσει να βράζει. Το σκεπάζουμε αλλά δεν το ξεχνάμε, ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει! Χρειάζεται περίπου 3 τέταρτα της ώρας για να είναι έτοιμη και να έχει πιεί τα υγρά της! Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και δοκιμάζουμε. Την αφήνουμε να παγώσει πριν την βάλουμε στο μπλέντερ , για να της δώσουμε την κρεμώδη υφή που πρέπει να έχει! Αν δεν έχουμε μπλέντερ μπορούμε και με μίξερ χειρός! Προσθέτουμε λεμονάκι φρέσκο και ροδέλες κρεμμυδιού και απολαμβάνουμε!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...