Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σοκολάτα...φράουλα ...σαντιγύ!!!!

 Να μην κεράσουμε τον Απρίλη ένα γλυκό να τον καλοπιάσουμε ;;;;
Περιδιάβαινα στο ίντερνετ χθες και μπήκα στον πειρασμό όταν μπροστά μου βγήκε η φωτογραφία μιας απλής σε υλικά σοκολατόπιτας! Είμαι φαν της σοκολάτας οκ...αλλά θέλω και το κάτι παραπάνω ακόμα!! Στο ψυγείο είχε μείνει φυτική κρέμα ..να μη χαλάσει, κρίμα θα ήταν :P  Το γλυκό φράουλα είχε βγάλει μπόλικο σιρόπι που αποθηκεύτηκε , οπότε να και το σιρόπι αμέσως αμέσως έτοιμο!! 
     Την έμπνευση όταν έρχεται δεν πρέπει να τη μπλοκάρουμε ;)  Μπήκα στην κουζίνα στο πιτς φυτίλι! Εξάλλου το γλυκό που έβαλα κατά νου να δημιουργήσω δεν ήθελε και πολύ κόπο!!!
Την βάση την βρήκα στο ''θα σε κάνω μαγείρισσα'' και πρόκειται για ένα γλυκάκι ευκολάκι ,του 15 λεπτου! Πάμε να τα δούμε όμως με τη σειρά που τα έκανα!!!



Για την βάση
3 αυγά μέτρια ( ας είναι καλά οι κοτούλες μας )
1 Nutella 400 γρ. ( έμεινε και μια κουταλιά στο βάζο )
1/2 κούπα αλεύρι, φαρίνα κατά προτίμηση
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Έβαλα τα αυγά στο μπολ και τα χτύπησα να αφρατέψουν. Έριξα τη Nutella  μέσα και συνέχισα το χτύπημα λίγο ακόμα . Μετά πρόσθεσα σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο πάντα και το μπέικιν μαζί. Βουτύρωσα ένα ταψάκι 22 διάμετρο και έριξα το μείγμα μου το οποίο έψησα στον αέρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ακριβώς! Όταν το έβγαλα έχασε τον όγκο του αλλά αυτό μη μας φοβίζει γιατί παραμένει αφράτο και λίγο υγρό μέσα , σαν κάθε σοκολατόπιτα!



Για το σιρόπι

1 κούπα σιρόπι από γλυκό φράουλας το οποίο το ζεσταίνουμε στο κατσαρολάκι με 1 κουταλιά σούπας νερό.

Σιροπιάζουμε ζεστή τη βάση με ζεστό το σιρόπι μας και αφήνουμε να παγώσει κατά μέρος.



Για το γαρνίρισμα
250 γρ. φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σιρόπι από γλυκό φράουλα
Μισή κούπα ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά, την επόμενη ίσως να μη τη βάλω, αφού το σιρόπι μας είναι αρκετά γλυκό )

Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή την φυτική κρέμα και προσθέτουμε το σιρόπι φράουλας και την άχνη , χτυπώντας το λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν . Στρώνουμε την σαντιγύ στην παγωμένη σοκολατένια βάση μας, γαρνίρουμε με φράουλες γλυκό και σιρόπι και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρουμε! Εγώ έβαλα τις φράουλες όταν το σέρβιρα , φοβούμενη μην τις ξεράνει το περιβάλλον του ψυγείου ;)


Όταν το τρως θέλεις κι άλλο...ένα κομμάτι είναι λίγο πολύ λίγο...
Καλή επιτυχία εύχομαι σε όποιον το κάνει!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...