Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ

  Δρόσισε ο καιρός, σχεδόν καλοκαίριασε!! Το θες το γλυκάκι το δροσερό , το ζητάει ο οργανισμός βρε παιδί μου!!! Το' χεις πεθυμήσει κιόλας , τόσους μήνες που δεν το έχεις φάει!!
Βρέθηκαν οι φρυγανιές χωρίς γλουτένη, πρώτη σκέψη λοιπόν είναι το Εκμέκ με φρυγανιές!!! Ούτε θερμίδες θα σκεφτώ ούτε τίποτα!! Η παραλία αργεί ακόμα !!
 Πάμε να βάλουμε τα υλικά με τη σειρά τους κάτω και να το φτιάξουμε!!!

 ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
Κανέλα τριμμένη

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά .Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί 25x35 και ρίχνουμε το σιρόπι με μια κουτάλα σιγά σιγά.

ΚΡΕΜΑ

λίτρα γάλα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
12 κουτ. σούπας ριζάλευρο
6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Το ριζάλευρο δίνει άλλη υφή στην κρέμα μας! Όποιος θέλει βάζει μόνο κορν φλάουρ. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και ρίχνουμε επίσης ζάχαρη και ριζάλευρο με κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να λιώσουν για να μη μας σβολιάσουν και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό. Ανακατεύουμε συνεχώς ( εγώ χρησιμοποίησα τον αυγοδάρτη σήμερα γιατί με βόλεψε πολύ καλύτερα από κουτάλα ) και όταν φτάσει να βράσει κι έχει πήξει το σβήνουμε και κατεβάζουμε απ'  τη φωτιά! Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά να λιώσει στο μείγμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές , πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε έντονη την γεύση της και αφήνουμε κάμποση ώρα να παγώσει!!

ΣΑΝΤΙΓΥ

500 ml φυτική ή κρέμα γάλακτος ( εγώ έβαλα την Kretorre αλλά και η Adoro μου αρέσει πολύ επίσης!
Μισή φλυντζάνα ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε την σαντιγύ σε σφιχτή κρέμα και ρίχνουμε την άχνη χτυπώντας ακόμα λίγο. Στρώνουμε την σαντιγύ πάνω στο παγωμένο γλυκό μας! Γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει από ξηρό καρπό, και το τριμμένο καρύδι του πάει και το αμύγδαλο φιλέ και το φυστίκι Αιγίνης , επίσης η τρούφα και η κανέλα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...