Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!

Ναι, είναι κρέμα σοκολάτας !!! Όχι, δεν έχει γάλα!!!
Είχα επιθυμία για κρέμα ψυγείου απ' τη μια, απ' την άλλη δεν είχα γάλα!!! Είχα και κάτι πορτοκάλια, που τελειώνει η εποχή τους και θα ήταν για πέταμα και θα ήταν κρίμα!!!


Έχω ξαναφτιάξει κρέμα πορτοκάλι αλλά τώρα την ήθελα σοκολατένια, να κόβει την ξινίλα του εσπεριδοειδούς γιατί όσο γλυκά και να' ναι τα πορτοκάλια στο τέλος αφήνουν μια κάποια ξινίλα !!! 'Εστυψα όσα πορτοκάλια είχα λοιπόν κι έβγαλα αρκετό χυμό!! Πάμε να δούμε την έμπνευση της στιγμής να υλοποιείται!!



 ΥΛΙΚΑ
700 γρ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
9 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
4 κουταλιές σούπας ριζάλευρο ( AKIS )
2 κουταλιές σούπας κόρν Φλάουερ
2 1/2 κουταλιές σούπας κακάο ( ΙΟΝ )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χυμό σε ένα κατσαρόλι ( εγώ δεν τον σούρωσα καν , μ' αρέσουν τα κομμάτια που βγαίνουν στο στίψιμο μέσα στην κρέμα, δίνουν περισσότερο άρωμα και γεύση )
και  το ζεσταίνουμε . Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη και το ριζάλευρο με το κορν Φλάουερ ανακατεύοντας καλά να λιώσουν και να μην κάνει σβόλους . Ρίχνουμε και το κακάο κοσκινισμένο και βάζουμε πάλι στη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει! Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Μπορούμε αν έχουμε να το γαρνίρουμε με κομμένα μικρά κομμάτια γλυκό πορτοκάλι ή νεράντζι!! Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και μετά απολαμβάνουμε μια απαλή πορτοκαλο-σοκολατένια κρέμα όνειρο!!
Κάτι μου λέει πως θα γίνει κρέμα για τζισκέικ αυτή εδώ κάποια στιγμή!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...