Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ''ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ'' ΜΕ ΚΑΡΎΔΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤA #SISINNI, της Ντίνας Καρα.


Άμα έχεις όρεξη να φτιάξεις βρίσκεται και ο χρόνος! Ήταν και κάτι υλικά σαν το βούτυρο καρύδας που καθόταν καιρό στο ψυγείο και το αλεύρι καρύδας που κοντεύει να λήξει και λες δεν φτιάχνω κάτι να τα αξιοποιήσω? Όχι με πολλά πολλά, λίγα και καλά, θα βγει κάτι ωραίο σίγουρα!
Και σκέφτεσαι, τι να κάνω;;; Μπισκοτάκια θα ήταν τέλεια , να κεραστούν και οι αγαπημένοι μου μαμά και ανίψια 😍
Τι θέλουν τα μπισκοτάκια? Μια λιπαρή ουσία , μια γλυκαντική ουσία, ένα αλεύρι, ένα διογκωτικό και κατιτίς για άρωμα!
Πάμε στην κουζίνα λοιπόν, χαλαρά και ήρεμα, να δημιουργήσουμε μικρά ''πατουσάκια'' , τα λέμε έτσι γιατί το σχέδιο τους είναι σαν πατουσάκια γάτας.
Η δόση μου αυτή, βγάζει 16 με 20 ( αν τα κάνετε λίγο μικρότερα ) μπισκότα. Αν τα κάνετε διπλά σε στυλ πτι φουρ που τα έκανα στο τέλος, θα βγουν 8 με 10 μπισκότα.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ''ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ'' ΜΕ ΚΑΡΎΔΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤA #SISINNI, της Ντίνας Καρα.

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. βούτυρο ( καρύδας έβαλα ) λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη ( βάλτε ότι ζάχαρη θέλετε εσείς )
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1 βανίλια χ.γ.
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπεΐκιν πάουντερ χ.γ.
  • 80 γρ. αλεύρι καρύδας χ.γ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο μπολ με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μίξερ ή με αυγοδάρτη ( με το δεύτερο δούλεψα εγώ ) για να λιώσει η ζάχαρη και να παγώσει το βούτυρο πριν ρίξουμε το αυγό.
  2. Προσθέτουμε την βανίλια και μετά το αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε το μπεΐκιν και μετά σιγά σιγά το αλεύρι μας ανακατεύοντας πλέον με ένα πιρούνι. Θα δούμε το μείγμα μας να ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα του μπολ και να σφίγγει. Πρέπει να είναι απαλό αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα μας όταν το πλάθουμε. Με τα υλικά ακριβώς που δίνω βγαίνει τέλειο μείγμα.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε μπαλάκια , 16 ή 20 .
  5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου και ανάβουμε τον φούρνο στους 180' στις αντιστάσεις.
  6. Πλάθουμε τα μπαλάκια σαν δάκτυλα και τα βάζουμε στην λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους. Πατάμε λίγο με την παλάμη μας να καθίσουν και να γίνουν πιο πλατιά. Με ένα πιρούνι κάνουμε το σχέδιο στην μια άκρη τους.
  7. Βάζουμε την λαμαρίνα στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά ακριβώς.
  8. Βγάζουμε την λαμαρίνα απ τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν τα μπισκότα μας , για να μην σπάσουν.
  9. Μετά τα αφαιρούμε απ το ταψί και τα αφήνουμε σε ένα δίσκο να παγώσουν καλά.
  10. Τώρα, αφού είναι έτοιμα μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα. Ή να λιώσουμε κουβερτούρα και να βουτήξουμε  το μπισκότο μας απ την πλευρά που δεν είναι το σχέδιο και μετά να το βουτήξουμε σε καρύδα τριμμένη. Η δεύτερη ιδέα είναι να κάνουμε τα μπισκότα μας πτι φουρ. Να τα ενώσουμε με μια πραλίνα , όπως έκανα εγώ βάζοντας πραλίνα #Sisinni , να τα αφήσουμε να παγώσουν στο ψυγείο γιατί η πραλίνα τώρα το καλοκαίρι είναι ρευστή και μετά να τα βουτήξουμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει και στην καρύδα την τριμμένη. Τα βάζουμε στο ψυγείο αναγκαστικά γιατί τώρα το καλοκαίρι η σοκολάτα δεν παγώνει λόγω ζέστης.
Καλή επιτυχία σε όποιον τα κάνει. Εμείς τα απολαύσαμε ήδη! Είναι τραγανά και πολύ νόστιμα!!! 🍪🍪🍪


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...