Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΠΤΙ ΦΟΥΡ Χ.Γ.


Πτι φουρ σαν ζαχαροπλαστείου ;;;; Να τους κερνάτε και να σας ρωτάνε, από που τα αγόρασες ;;;;; Αυτό θέλετε ;;;;; Ακολουθείστε την συνταγή και θα με ευχαριστείτε μετά !!!! 😎

ΠΤΙ ΦΟΥΡ Χ.Γ.
ΥΛΙΚΑ για 50 περίπου τεμάχια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη ( έβαλα κρυσταλλική)
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 700 γρ αλεύρι χ.γ. ( έβαλα 500 γρ. μωβ μείγμα μύλων Α. Γεωργίου και 200 γρ. Schar mix it )
  • 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 400 gr. περίπου μαρμελάδα της αρεσκείας σας ( έβαλα μαρμελάδα ροδάκινο δική μου )
  • 150 γρ. κουβερτούρα #Sisinni

  • τρούφα και καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη μαζί με τις βανίλιες.
  2. Χτυπάμε για 10 λεπτά. Εγώ τα έβαλα στην κουζινομηχανή και την άφησα να χτυπάει χωρίς να κουράζομαι 😜
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα χωρίς να κλείσουμε το μίξερ.
  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι . Ίσως να χρειαστεί λιγότερο ανάλογα το είδος αλευριού που θα βάλετε. Εγώ πρόσθεσα τα 500 γρ. , το άφησα να ενσωματωθεί καλά στο μίξερ και μετά απέσυρα τον κάδο απ το μίξερ και πήρα μια μαρίζ να ανακατέψω ρίχνοντας σιγά σιγά αλεύρι , μέχρι να δω την ζύμη μου να ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα του μίξερ και να κολλάει ελάχιστα στην μαρίζ. Ρίχνουμε και το μπείκιν.
  5. Δεν θέλουμε πολύ σφιχτή ζύμη όπως κάνουμε για μπισκότα, αλλά ούτε να είναι ρευστή . Πρέπει η ζύμη όταν θα γίνουν τα σχέδια με το κορνέ να στέκεται .
  6. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φούρνου . Βάζουμε μείγμα στο κορνέ και διαλέγουμε μια μεγάλη μύτη με σχέδιο  ανοιχτό , σαν αστέρι.
  7. Κάνουμε σχέδια , είτε στρογγυλά, είτε στενόμακρα , είτε μισοφέγγαρα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180' στις αντιστάσεις και βάζουμε το ταψί μας στην μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για 12 με 13 λεπτά περίπου.
  9. Βγάζουμε την λαμαρίνα και αφήνουμε τα μπισκότα μας να παγώσουν 15 λεπτά πριν τα βγάλουμε απ την λαδόκολλα και μετά τα αφήνουμε να παγώσουν πολύ καλά  πάνω σε μια σχάρα ή σε ένα σκεύος.
  10. Μετά από τουλάχιστον 1 ώρα , παίρνουμε την μαρμελάδα και αρχίζουμε να βάζουμε λίγη απ αυτή σε ένα ένα μπισκότο που το σκεπάζουμε με ένα άλλο μετά και τα ενώνουμε πιέζοντας τα ελαφρά, με προσοχή να μην σπάσουν.
  11. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με την προσθήκη μιας κουταλιάς σπορέλαιου, βοηθάει να πάρει ωραία γυαλάδα η κουβερτούρα όταν παγώσει. Αφήνουμε στην άκρη περίπου 10 λεπτά να μην είναι καυτή.
  12. Σε δύο μπολ βάζουμε καρύδα τριμμένη και τρούφα σοκολάτας.
  13. Βουτάμε τα μπισκότα μας ως την μέση στην κουβερτούρα πρώτα και μετά στην καρύδα ή στην τρούφα.
  14. Τα βάζουμε σε δίσκους που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα βάζουμε μετά στο ψυγείο για να παγώσει καλά η σοκολάτα.
  15. Και επιτέλους ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τα δικά μας, σπιτικά πτι φουρ , που έγιναν καλύτερα και από ζαχαροπλαστείου, όπως είπαν όσοι δοκίμασαν!
Καλή επιτυχία !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...