Άλλη επιτυχία σήμερα!!!!
Τυρόψωμο 🧀🧀🧀🧀 μούρλια, απίθανο, εύκολο, καταπληκτική ζύμη👍👍👍, υπέροχη γεύση!!!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ θα ξετρελαθείτε!!! 😎
Υλικά για τσέρκι νούμερο 28
- 450 γρ αλεύρι Schar mix B
- 200 γρ Φέτα και 50 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
- 1 ξηρή μαγιά
- 50 ml σπορέλαιο
- 200 ml γιαούρτι
- 100 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο τριμμένο πιπέρι προαιρετικά
- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με λίγο μοσχοκάρυδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό.
- Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
- Τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά σε τσέρκι 28 εκατοστών που έχουμε βάλει λαδόκολλα στη βάση του.
- Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθεί και το βίντεο για να δείτε την εκτέλεση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου