Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΤΥΡΟΨΩΜΟ Χ.Γ .

Άλλη επιτυχία σήμερα!!!!

Τυρόψωμο 🧀🧀🧀🧀 μούρλια, απίθανο, εύκολο, καταπληκτική ζύμη👍👍👍, υπέροχη γεύση!!!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ θα ξετρελαθείτε!!! 😎

Υλικά για τσέρκι νούμερο 28

  • 450 γρ αλεύρι Schar mix B
  • 200 γρ Φέτα και 50 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 1 ξηρή μαγιά
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 200 ml γιαούρτι
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο τριμμένο πιπέρι προαιρετικά
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
  5. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  6. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με λίγο μοσχοκάρυδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  8. Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό.
  9. Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
  10. Τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά σε τσέρκι 28 εκατοστών που έχουμε βάλει λαδόκολλα στη βάση του.
  11. Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθεί και το βίντεο για να δείτε την εκτέλεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...