Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ χωρίς γλουτένη!

Με την ζύμη για τάρτα που έφτιαξα προχθές δεν ήταν δυνατόν να μην φτιάξω ταρτάκια 🥧!!!!! Την επιτυχία την είχα στο τσεπάκι σε λέω!!!
Ελάτε να κεράσω!!! Ταρτάκια υπέροχα μπισκοτένια χωρίς να σπάζουν , δροσερά και καλοκαιρινά 🍑🍑🍑, με τα βερίκοκα απ το δέντρο μας!!!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΤΑΡΤΆΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1/4 ποτηριού ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι περίπου μύλοι Καπλανίδη για κεΐκ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 640 γρ. γάλα
  • 50 γρ νισεστέ
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το βούτυρο στο μπολ με την ζάχαρη και το αυγό, χτυπάμε λίγο να ενωθούν και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, να είναι μαλακιά κι ωραία!!!
  2. Ζυμώνουμε και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι σε στρογγυλά πιτάκια . Τα βάζουμε στις βουτυρωμένες θήκες για μάφινς και πατάμε με τα δάκτυλα να καθίσουν καλά μέσα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν πολύ.
  3. Ψήνουμε στους 180' στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ωραία.
  4. Βγάζουμε κι αφήνουμε κατά μέρος να παγώσουν πριν τα βγάλουμε απ τις φόρμες τους.
  5. Βάζουμε να φτιάξουμε την κρέμα . Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, βάζουμε στην φωτιά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε απ την φωτιά, ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να παγώσει. 
  6. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας που έχουν παγώσει .
  7. Στολίζουμε με φρούτα εποχής
  8. Αντί για ζελατίνη προτίμησα να περάσω με ένα πινέλο την επιφάνεια με τα φρούτα και την κρέμα, με σιρόπι από γλυκό κουταλιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...