Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ χωρίς γλουτένη

 Να μην κάνω κι εγώ μια τσαχπινιά? Κατιτίς το διαφορετικό βρε παιδί μου απ' τα καθημερινά φαγητά! Από κείνα τα ωραία τα παχυντικά, με τις πολλές θερμίδες που τρώμε κατ' εξαίρεση όταν βγαίνουμε για μάσα, όταν βγαίνουμε λέω, γιατί με την κρίση το ξεχάσαμε κι αυτό!!! 
 Κοτόπιτα λοιπόν το σημερινό γεύμα μας και την φτιάχνω πρώτη φορά!


 Αγόρασα ένα ολόκληρο κοτόπουλο κάπου 2,5 κιλά , το έβρασα μια ώρα χωρίς να το αλατίσω και το ξεκοκκάλισα μετά κάνοντας το κρέας του με τα δακτυλά μου μικρά μικρά κομματάκια . Είχα και μια συσκευασία λουκάνικα φραγκφούρτης χωρίς γλουτένη ''Greta farms Εν Ελλάδι'' , έκοψα κι αυτά σε μικρά κομμάτια, έτριψα και δύο μέτρια κρεμμύδια με δύο σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ και τα έβαλα στην κατσαρόλα όλα με λίγο ελαιόλαδο να τα τσιγαρίσω για να πάρουν νοστιμιά περισσότερη. Έριξα λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι και κατέβασα την κατσαρόλα απ' την φωτιά.
 Σε μια άλλη  μικρή κατσαρόλα έβαλα το γάλα, το νισεστέ και το βούτυρο κι ανακάτεψα να λιώσει το νισεστέ. Μετά έβαλα σε μέτρια φωτιά κι ανακάτεψα ώσπου να δέσει η μπεσαμέλ μου και πριν την κατεβάσω έριξα μια πρέζα μοσχοκάρυδο που της πάει πολύ!
 Ένωσα τη μπεσαμέλ με το μείγμα του κοτόπουλου και έριξα μέσα περίπου 50 γρ. ρεγγάτο τριμμένο. Δοκίμασα γι' αλάτι, αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο.

 Είχα ήδη φτιάξει το ζυμάρι για τα φύλλα και το είχα αφήσει κατά μέρος χωρισμένο στα 3 μπαλάκια ,να ξεκουραστεί περίπου 20 λεπτά σκεπασμένο με ένα πανί.
 Άνοιξα 3 φύλλα, δύο για στρώση και ένα για να την σκεπάσω , ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια νισεστέ. Έβαλα ταψί νούμερο 32, γιατί δεν θέλω να γίνονται οι πίτες μου ούτε πολύ χοντρές αλλά ούτε και τόσο λεπτές που να τρως μόνο φύλλο! Λάδωσα την επιφάνεια, την πασπάλισα με λίγο νερό και την χάραξα σε κομμάτια.
 Προθέρμανα το φούρνο στους 180 βαθμούς κι έψησα στις αντιστάσεις για 1 ώρα στην κάτω σχάρα.



ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση

. 1 κοτόπουλο μεγάλο
. 2 μέτρια κρεμμύδια
. 2 σκελίδες σκόρδο
. Λουκάνικα Φραγκφούρτης χωρίς γλουτένη
. 50 γρ. τυρί τριμμένο πικάντικο , ρεγγάτο
. αλάτι και πιπέρι
. λίγο λάδι για το τσιγάρισμα.


ΥΛΙΚΑ για την μπεσαμέλ

. 500 ml γάλα φρέσκο
. 30 γρ. νισεστέ
. 30 γρ. βούτυρο
. μια πρέζα μοσχοκάρυδο


ΥΛΙΚΑ για το φύλλο χωρίς γλουτένη

. Αλεύρι Finax κόκκινο όσο πάρει
. Μισό ποτήρι γάλα
. Ένα αυγό
. Μισό κουταλάκι αλάτι



tip : Μην κάνετε δοκιμή να φτιάξετε το φύλλο με Schar, την πατήσατε, θα γίνει ζύμη για τάρτα!!! Την επόμενη θα δοκιμάσω και με Glutafin να δω αν γίνετε καλό όπως με το Finax!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...