Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ελληνικό τσιζκέικ φούρνου χωρίς γλουτένη ( πειραγμένη από εμένα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη)


Το γλυκό του Σαββατοκύριακου είναι ένα ελαφρύ , δροσερό τσιζκέικ φούρνου χωρίς πολλά υλικά. Επικρατεί η γεύση του λεμονιού και του γιαουρτιού. Το μπισκότο με την συνταγή που είχα κάνει στο άλλο τσιζκείκ φούρνου , αλλά σε μικρότερη δόση για να βγει λεπτό ! Αν βάλετε γλυκαντικό αντί για ζάχαρη κανονική όπως έκανα εγώ , θα βγει καλό και για διαβητικούς.

Ελληνικό τσιζκέικ φούρνου ( πειραγμένη από εμένα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη)
Για την μπισκοτένια βάση χωρίς γλουτένη
· 100 γρ. μαλακό βούτυρο
· 50 γρ ζάχαρη
· 2 αυγά
· 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
· 1 βανίλια
· 250 γρ. περίπου αλεύρι χωρίς γλουτένη
Για την κρέμα
· 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
· 150 γρ. ζάχαρη και 2 κουταλιές μέλι
· 2 βανίλιες
· 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
· 2 κρόκους και 5 αυγά
· Λίγο βούτυρο μαλακό για να αλείψουμε την ταρτιέρα
Για το γαρνίρισμα
· Μέλι και καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνουμε τη ζύμη για το μπισκότο της βάσης.
2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε στο αργό να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ. Η ζύμη μας θα ξεκολλάει απ τον κάδο και θα είναι απαλή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
3. Βουτυρώνουμε το τσέρκι νούμερο 26 και στα πλαινά του. Βάζουμε την ζύμη μέσα και την πατάμε με τα δάκτυλα να πάει ως την μέση στα πλαινά .
4. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160’ στις αντιστάσεις βάζουμε το τσέρκι και ψήνουμε την ζύμη για 15 λεπτά. Βγάζουμε και βάζουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
  1. Προθερμαίνουμε      το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Είναι      βασικό το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το      γιαούρτι στο μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε      τη ζάχαρη προσθέτοντας τη σιγά σιγά και χτυπάμε για 2-3 λεπτά επιπλέον σε      μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε και το μέλι.  Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε καλά τα      πλάγια του μπολ ώστε να μην μείνει γιαούρτι που να μην έχει ανακατευτεί.      Προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τους      2 κρόκους. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
4. Πάλι με τη σπάτουλα καθαρίζουμε τα πλάγια του μπολ. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και αφού έχει γίνει όλο ένα μείγμα το ρίχνουμε στην φόρμα μας.
5. Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 10 λεπτά και χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 1,5 ώρες…
6. Το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε έτσι χωρίς να βγάλουμε το τσέρκι μέχρι να κρυώσει καλά (2 ώρες).
7. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
8. Λίγο πριν σερβίρουμε απλώνουμε από πάνω το μέλι, σπάμε λίγα καρύδια και τα σκορπίζουμε πάνω στο κομμάτι κέικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...