Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ χωρίς τυρί κρέμα, χωρίς γλουτένη


Και δεύτερο γλυκό για τα γενέθλια της μαμάς!!! 🥧🥧🥧🥧

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ , χωρίς τυρί

Αν το φτιάξετε και το φάτε δεν θα θέλετε να ξανακάνετε το άλλο το χωρίς ψήσιμο . Όπως Αμμμέεεεερικα  ...αλλά; χωρίς τυρί κρέμα!!! 😉💕😊

Την συνταγή αυτή την είδα σε ομάδα μαγειρικής από την Maria Terzidou

Υλικά για το μπισκότο
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια,
  • 2 αυγά,
  • 400 γρ. αλεύρι (τα 300 γρ. ήταν Semper mix για τάρτες και ψωμί και τα 100 γρ. ήταν Schar mix it )
  • 1 κουταλάκι μπέικιν,

  • ξύσμα λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να λιώσει η ζάχαρη .
  2. Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και το μπείκιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά.
  3. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε πλέον , όπως ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.
  4. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι ίσως να χρειαστεί λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
  5. Η ζύμη μου έγινε τόσο απαλή ( να μην σφίξει πολύ όπως για ψωμί , ίσα που να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα του μπολ )  και χωρίς να κολλάει στα χέρια. Λες και μου έλεγε, τώρα Ντίνα κάνε με ότι θέλεις!
  6. Σε τσέρκι νούμερο 26 ( εγώ έβαλα σε μικρότερο γιατί ήταν ''πιασμένο'' το 26 με άλλο γλυκό και γι αυτό μου βγήκε πιο χοντρό το μπισκότο στη βάση ) στρώνουμε την ζύμη μας και με τα δάκτυλα την πατάμε να πάει καλά μέχρι πάνω στα τοιχώματα του ταψιού μας! Αφήνουμε κατά μέρος.
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα φυτική Adoro ή Kretotte για σαντιγί
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. σ. νισεστέ
  • 1 κ.σ. πολέντα
  • 100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170' στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Χτυπάμε λίγο με το μίξερ για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε την βανίλια, την πολέντα και το νισεστέ, το μπείκιν , το ξύσμα και τέλος το γιαούρτι και την φυτική κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο, ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη μπισκότου στο τσέρκι.
  4. Βάζουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 50 λεπτά στις αντιστάσεις.
  5. Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσει καλά.
  6. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας , με γλυκό κουταλιού ή ακόμα και με μέλι και κανέλα!!
Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...