Και δεύτερο γλυκό για τα γενέθλια της μαμάς!!! 🥧🥧🥧🥧
ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ , χωρίς τυρί
Αν το φτιάξετε και το φάτε δεν θα θέλετε να ξανακάνετε το άλλο το χωρίς ψήσιμο . Όπως Αμμμέεεεερικα ...αλλά; χωρίς τυρί κρέμα!!! 😉💕😊
Την συνταγή αυτή την είδα σε ομάδα μαγειρικής από την Maria Terzidou
Υλικά για το μπισκότο
- 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια,
- 2 αυγά,
- 400 γρ. αλεύρι (τα 300 γρ. ήταν Semper mix για τάρτες και ψωμί και τα 100 γρ. ήταν Schar mix it )
- 1 κουταλάκι μπέικιν,
- ξύσμα λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να λιώσει η ζάχαρη .
- Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και το μπείκιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά.
- Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε πλέον , όπως ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.
- Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι ίσως να χρειαστεί λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
- Η ζύμη μου έγινε τόσο απαλή ( να μην σφίξει πολύ όπως για ψωμί , ίσα που να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα του μπολ ) και χωρίς να κολλάει στα χέρια. Λες και μου έλεγε, τώρα Ντίνα κάνε με ότι θέλεις!
- Σε τσέρκι νούμερο 26 ( εγώ έβαλα σε μικρότερο γιατί ήταν ''πιασμένο'' το 26 με άλλο γλυκό και γι αυτό μου βγήκε πιο χοντρό το μπισκότο στη βάση ) στρώνουμε την ζύμη μας και με τα δάκτυλα την πατάμε να πάει καλά μέχρι πάνω στα τοιχώματα του ταψιού μας! Αφήνουμε κατά μέρος.
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
- 200 γρ. κρέμα φυτική Adoro ή Kretotte για σαντιγί
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κ. σ. νισεστέ
- 1 κ.σ. πολέντα
- 100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170' στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Χτυπάμε λίγο με το μίξερ για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε την βανίλια, την πολέντα και το νισεστέ, το μπείκιν , το ξύσμα και τέλος το γιαούρτι και την φυτική κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο, ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη μπισκότου στο τσέρκι.
- Βάζουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 50 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσει καλά.
- Μπορούμε να το γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας , με γλυκό κουταλιού ή ακόμα και με μέλι και κανέλα!!
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου