Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ( Χωρίς γλουτένη )


Χαλβάς χωρίς λάδι που δεν σε λιγώνει και δεν πέφτει βαρύς στο στομάχι !!! Τον προτιμώ απ' τους υπόλοιπους, αλλά γούστα είναι αυτά, όποιος τον φτιάξει ή που θα με δικαιώσει ή που θα μείνει πιστός στον χαλβά με το λάδι ή το βούτυρο. ΥΛΙΚΑ ( με την ίδια κούπα μετράμε όλα τα υλικά )
4 κούπες των 250 ml νερό
2 κούπες ζάχαρη ( έβαλα γλυκαντικό )
1 κούπα σιμιγδάλι ( έβαλα πολέντα molino di ferro λευκή )
1 κούπα καρύδα τριμμένη ( ΚΑΓΙΑ έβαλα )
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του.
Κανέλα τριμμένη μισό κουταλάκι
Προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε λίγο ροδόνερο, εγώ έβαλα μια κουταλιά σούπας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Sissini
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα . Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την καρύδα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Όταν πήξει βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα στην κατσαρόλα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Γυρίζουμε το σοκολατένιο μείγμα σε αντικολλητική φόρμα τον στρώνουμε ελάχιστα και ρίχνουμε πάνω απ αυτόν τον υπόλοιπο λευκό χαλβά. Στρώνουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει καλά.
Όταν παγώσει ξεφορμάρουμε κι απολαμβάνουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...