Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ




Έτοιμα τα τσουρέκια!!! Έκανα για πρώτη φορά τσουρέκια και μάλιστα χωρίς γλουτένη! Δεν ήξερα τι να περιμένω!! Τελικά, το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Δεν έχουν ίνες, η γλουτένη κάνει τις ίνες, αλλά δεν είναι και ψωμί !!!  Έκανα την συνταγή της Ελπίδας χωρίς ζύμωμα, με μόνο μια μικρή αλλαγή! Έβαλα 2 φακκελάκια μαγιά κι αν ξανακάνω θα βάλω παραπάνω!!! 
Ψήθηκαν για 25 λεπτά ακριβώς στον αέρα, δύο δύο!!!


Υλικά
1200 γρ περίπου αλεύρι ( έβαλα κόκκινο Finax)
-4 αυγά
400 γρ ζάχαρη
-500 ml γάλα
-1/4 κ.γ αλάτι
185 γρ βούτυρο
-50 γρ νωπή μαγιά η 1+1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
-1 κ.γ μαχλέπι
-1 κ.γ κακουλέ
(αν δεν έχετε ξύσμα,μπορείτε να βάλετε 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι)
Έβαλα και 3 κόκκους μαστίχα που την κοπάνισα με λίγη ζάχαρη!
Επίσης και μια κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ!
Για επάλειψη
1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ,τα χέρια μας και τον πάγκο.
Η Ελπίδα έβαζε το αλεύρι με τη μαγιά αλλά εγώ ενεργοποίησα την μαγιά με λίγο χλιαρό γάλα , λίγο αλεύρι και μια κουταλιά ζάχαρη για ένα τέταρτο ,μέχρι να μαζέψω και τα άλλα υλικά στον πάγκο! Έβαλα το γάλα, την ζάχαρη , το βούτυρο σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν , χτύπησα τα αυγά λίγο και τα πρόσθεσα με προσοχή και το άφησα κατά μέρος να γίνει χλιαρό πριν το ρίξω στο αλεύρι που είχα στο μπολ! Εκεί τα ανακάτεψα όλα και εν συνεχεία έκανα όσα έλεγε η Ελπίδα στην συνταγή της!
Έμεινε στο ψυγείο η ζύμη από το απόγευμα εως το άλλο πρωί!!!
Στις 8 το πρωί τα έπλασα κάνοντας τους διπλώματα στην αρχή και μετά χώρισα τη ζύμη στα 4 και κάθε κομμάτι στα 3! Βγήκαν 4 τσουρέκια μεσαία!
Τα άφησα στον φούρνο μέσα στους 30 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν καλά , σκεπασμένα με μια λαδόκολλα.
Έψησα στον αέρα στους 170 περίπου για 25 λεπτά! Σκέπασα με αλουμινόχαρτο όταν είχαν πάρει το επιθυμητό χρώμα!
Τα έβγαλα απ το ταψί με προσοχή και τα έβαλα σε μια σχάρα να παγώσουν!
Τύλιξα με μεμβράνη όταν είχαν πια παγώσει! 

 http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2015/03/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...