Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Μελιτζανόπιτα από την mamatsita χ.γ.

Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!!!!! Τέτοια πίτα πρώτη φορά έφτιαξα χάρη στη συνταγή της Mamatsita που ακολούθησα κατά γράμμα, μόνο το φύλλο είναι χειροποίητο χωρίς γλουτένη, με την συνταγή που κάνω πάντα, απλά το έκανα πιο χοντρό σήμερα!!!!!
Το φύλλο με αλεύρι finax κόκκινο, με γάλα, αυγό και αλατάκι και λίγο λάδι, την συνταγή την έχω δώσει σε άλλη ανάρτηση και την διαδικασία ανοίγματος φύλλου.
 Η πίτα ψήθηκε για μια ώρα στους 180 στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, κι όχι μισή ώρα που λέει η mamatsita στην συνταγή της! Το τυρί που έβαλα ήταν φέτα αγελαδινή και regato kerygold ! Πασπάλισα με σουσάμι ΗΛΙΟΣ αφότου είχα αλείψει με μπόλικο λάδι και ραντίσει με νερό το πάνω φύλλο!



https://mamatsita.com/2015/09/02/melitzanopita/


Υλικά

3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
¼ ανθότυρο
¼ γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό μέρος τρίφτη
μυρωδικά (φρέσκο δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένο, θυμάρι…)*
αλάτι – πιπέρι
3 αυγά
χωριάτικο φύλλο για πίτα
σουσάμι
Δες πως γίνεται η Μελιτζανόπιτα!



1. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνεις τις μελιτζάνες , τις αλατίζεις και τις ραντίζεις με 3-4 κ σ ελαιόλαδο.
Τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20 περίπου λεπτά να μαλακώσουν.
Στα 10 λεπτά, ανακάτεψε τες ελαφρά.
2. Σοτάρεις με ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Είναι καλύτερα, αφού τα φέρεις δύο βόλτες, να χαμηλώσεις λίγο τη φωτιά, να τα σκεπάσεις και να τα αφήσεις για 5-7 λεπτά έτσι.
Μετά από αυτό τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, μαλακά και καραμελωμένα.
3. Σ’ ένα βαθύ μπολ προσθέτεις μελιτζάνες, κρεμμύδια, τα τυριά, τα μυρωδικά (*όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά) και τα 3 αυγά που έχεις χτυπήσει.
4. Τα ανακατεύεις απαλά και με τρυφερότητα μεταξύ τους και απλώνεις τη γέμιση στο φύλλο που έχεις στρώσει στο ταψί σου (αφού το έχεις λαδώσει πρώτα).
5. Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο και ραντίζεις με λίγες σταγόνες νεράκι την επιφάνεια της πίτας.
6. Χαράζεις ελαφρά και πασπαλίζεις με μια γενναία δόση σουσάμι.
7. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μισή ώρα περίπου ή μέχρι το φύλλο να γίνει ένα όμορφο χρυσαφένιο, τραγανό φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...