Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας χ.γ.

Κούκις χ.γ. με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας. Τραγανά μπισκότα , πεντανόστιμα που δεν σου αρκεί μόνο ένα!!! 
Είδα την συνταγή στο ίντερνετ και είπα στα προσεχώς !!!! Ήρθε η ώρα λοιπόν και τα ετοίμασα !!! Σας τα προτείνω !!!! Έγιναν τέλεια και αυτή την συνταγή θα την κάνω πολλές φορές στο μέλλον και με παραλλαγές, θα προσθέσω ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλο την επομένη και θα αφαιρέσω ίσως την σοκολάτα.




ΥΛΙΚΑ για 30 κούκις μεσαίου μεγέθους.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά
9 κουταλιές σούπας λάδι ( έριξα 3 ελαιόλαδο και 6 καλαμποκέλαιο )
2 βανίλιες σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ χ.γ.
500 γρ, αλεύρι χ.γ. για ζύμες και κουλούρια ( έβαλα Schar mix C )
100 γρ. περίπου τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας χ.γ. ( αν δεν βρούμε στο εμπόριο μπορούμε να τρίψουμε κουβερτούρα χ.γ. )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και το λάδι και χτυπάμε με το σύρμα για λίγο , προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε λίγο να γίνει μια ωραία κρέμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπείκιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας πλέον με ένα πιρούνι. Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα ελαφριά μέχρι να πάει παντού στη ζύμη μας. Θα έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, που ίσως να κολλάει λίγο στα χέρια αλλά αν λαδώσουμε τα δακτυλά μας θα πλάσουμε άνετα τα μπισκότα μας! Αντί να τα πλάσουμε μπορούμε να παίρνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα απ' το μπολ και να το βάζουμε στην λαμαρίνα. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε εκεί τα μπισκότα μας. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 5 λεπτά και μετά γυρίζουμε αντιστάσεις και ψήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Δεν πρέπει να μας ροδίσουν υπερβολικά γιατί θα στεγνώσουν πολύ μέσα! Αφήνουμε να παγώσουν και μετά αποθηκεύουμε σε ένα κουτί ή μπολ .
Καλή επιτυχία! 
❣️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...