Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Έχουμε κι εμείς δικαίωμα οι κοιλιοκακικοί , να φάμε μια μπουγάτσα βρε αδελφέ!!! Τι θα γίνει? Θα τα πεθυμάμε όλα και δεν θα μπορούμε να αγγίξουμε τίποτα? Μπορεί να μην μπήκα στον κόπο να φτιάξω φύλο σφολιάτας ( γιατί κι αυτό θα  μπορούσα να κάνω, μιας κι έχει συνταγές στο ίντερνετ και γι' αυτό ) αλλά ήμουν σίγουρη πως με το φύλο που κάνω για πίτες θα είναι εξίσου θεική η μπουγάτσα μου! Το πείραμα πέτυχε!!! Δεν έμεινε ψίχουλο!!!

Την συνταγή της μπουγάτσας την έχω εδώ και λίγα χρόνια βρει στις ''συνταγές της παρέας'' και είναι πράγματι μια κρέμα με γεύση υπέροχη!




ΥΛΙΚΑ για το φύλο

. Μισό ποτήρι γάλα
. Ένα αυγό
. Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδος ανάλατο
. Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια! ( Αλεύρι Finax κόκκινο χρησιμοποιώ εγώ )
. Μισό κουτ. γλυκού αλάτι

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα

. 4 κούπες γάλα ( 250 ml η κούπα μέτρησης)
. 1/4 της κούπας βούτυρο αγελάδος ( 50 γρ. έβαλα )
. 2/3 της κούπας σιμιγδάλι ( πολέντα κίτρινη έβαλα AKIS)
. 2/3 της κούπας ζάχαρη
. 2 αυγά
. 1 βανίλια

.άχνη και κανέλα για πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα και το αυγό ,χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν , ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και τέλος το αλεύρι και λίγο αλάτι. Φτιάχνουμε και χωρίζουμε στα δύο το ζυμάρι και το αφήνουμε  στην άκρη για να ξεκουραστεί λίγο ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο κι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και καβουρντίζουμε για ένα λεπτό με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με  σύρμα. Ρίχνουμε  τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να παγώσει λίγο η κρέμα. Χτυπάμε τα δύο αυγά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στην κρέμα μας ανακατεύοντας όμως για να μην μας καεί το αυγό! Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη ώσπου να ανοίξουμε τα φύλα μας!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς! 

Για ν ' ανοίξουμε τα 2 φύλα παίρνουμε δύο λαδόκολλες, βάζουμε την μια στον πάγκο μας, ρίχνουμε λίγο νισεστέ και βάζουμε το ένα ζυμάρι επάνω πασπαλίζοντάς το κι αυτό με λίγο νισεστέ. Βάζουμε την άλλη λαδόκολλα πάνω στο ζυμάρι και μετά με τον πλάστη μας ανοίγουμε το φύλο όσο  λεπτό το θέλουμε εμείς. Επειδή βάζω μόνο δύο φύλα δεν τα έκανα πολύ λεπτά, ίσα ίσα που να καλύψουν τα ταψί μου τα έκανα !
Στρώνουμε το ένα φύλο σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο 22x28 . Ρίχνουμε  την κρέμα  και στα πλαινά κόβουμε το φύλο στο ταψί και γυρνάμε το λίγο που περισσεύει πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα . Στρώνουμε και το άλλο φύλο πάνω στην κρέμα και κόβουμε καλά όσο περισσεύει γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα! Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του φύλου και χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια ώστε να μη μας φουσκώσει πολύ το φύλο και να κοπεί καλύτερα όταν το σερβίρουμε. 6 μεγάλα κομμάτια βγαίνουν ! 
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά το φύλο  πάνω κάτω!
Βγάζουμε απ' το φούρνο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Εγώ σηκώνω το επάνω φύλο και ρίχνω μπόλικη άχνη ζάχαρη και μέσα στη μπουγάτσα μου!!
Τρώγεται πάντα ζεστή! Αλλά και παγωμένη δεν με χαλάει ;)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...