Μια μελαχρινή γιάλα...κούκλα ζωντανή γιάλα...Μπροστά σε τέτοια μελαχρινή τύφλα να' χουν οι ξανθές!!!
Κάθε μέρα είναι μέρα για γλυκό κι απόλαυση!!! Να μη μας πέσει και το ζάχαρο και πάθουμε καμιά ζημιά!
Όλο το χειμώνα που μάζεψα τα καρύδια απ΄ το χωριό, μια καρυδόπιτα δεν την έφτιαξα!!! Παράλειψη μεγάλη! Και τώρα που κοντεύουμε να μαζέψουμε τα φετινά το θυμήθηκα! Είδα και μια δημοσίευση κι άναψαν τα αίματα, για σιρόπια και κανέλα τριμμένη, να μοσχοβολήσει το σπίτι, να φάνε οι δικοί μου και να ξετρελαθούν! Να ζητάνε νερό παγωμένο και να πίνουν στην υγειά μου !!!
Εγώ ορφανή την μελαχρινή μου δεν την ήθελα όμως, θα βάλω και κρέμα είπα, που είναι απαλή και θα της ταιριάζει!Κανελίτσα τριμμένη από πάνω και καλή μας όρεξη!! Η καρυδόπιτα βέβαια πάει τέλεια με παγωτό ως γνωστόν κι όποιος θέλει την αφήνει σκέτη και την απολαμβάνει με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
ΥΛΙΚΑ
.150 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
.1 κούπα ( 250 ml) ζάχαρη
. 4 αυγά
.1 κούπα σιμιγδάλι ( πολέντα κίτρινη)
.1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
.1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
.2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
.1 κούπα τριμμένο καρύδι, όχι πολύ ψιλό σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
.2 κούπες νερό
.2 1/2 κούπες ζάχαρη
.1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
.2 βανίλιες σκόνη
Τα βράζουμε όλα μαζί για 7 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει
.Την συνταγή της καρυδόπιτας την δημοσίευσε η κ. Παπάζογλου Τάνια στις ''Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά'' !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
.1 λίτρο γάλα
.7 κ.σούπας κορν Φλάουερ
.6 κ. σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε ένα ταψί μικρό με διάμετρο 22 -23 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τα καρυκεύματα , κλείνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ, προσθέτουμε το καρύδι και το γυρίζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή τότε το βγάζουμε απ το φούρνο!
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας με το παγωμένο σχεδόν σιρόπι και το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα πανάκι στην άκρη να παγώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά. Ρίχνουμε και μια βανίλια και όταν πάρει βράση αποσύρουμε απ το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα. Αφήνουμε να παγώσει κάμποσο ανακατεύοντας το και μετά το ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και μετά όταν δεν είναι πολύ ζεστό πια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, πριν το απολαύσουμε!
Κάθε μέρα είναι μέρα για γλυκό κι απόλαυση!!! Να μη μας πέσει και το ζάχαρο και πάθουμε καμιά ζημιά!
Όλο το χειμώνα που μάζεψα τα καρύδια απ΄ το χωριό, μια καρυδόπιτα δεν την έφτιαξα!!! Παράλειψη μεγάλη! Και τώρα που κοντεύουμε να μαζέψουμε τα φετινά το θυμήθηκα! Είδα και μια δημοσίευση κι άναψαν τα αίματα, για σιρόπια και κανέλα τριμμένη, να μοσχοβολήσει το σπίτι, να φάνε οι δικοί μου και να ξετρελαθούν! Να ζητάνε νερό παγωμένο και να πίνουν στην υγειά μου !!!
Εγώ ορφανή την μελαχρινή μου δεν την ήθελα όμως, θα βάλω και κρέμα είπα, που είναι απαλή και θα της ταιριάζει!Κανελίτσα τριμμένη από πάνω και καλή μας όρεξη!! Η καρυδόπιτα βέβαια πάει τέλεια με παγωτό ως γνωστόν κι όποιος θέλει την αφήνει σκέτη και την απολαμβάνει με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
ΥΛΙΚΑ
.150 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
.1 κούπα ( 250 ml) ζάχαρη
. 4 αυγά
.1 κούπα σιμιγδάλι ( πολέντα κίτρινη)
.1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
.1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
.2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
.1 κούπα τριμμένο καρύδι, όχι πολύ ψιλό σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
.2 κούπες νερό
.2 1/2 κούπες ζάχαρη
.1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
.2 βανίλιες σκόνη
Τα βράζουμε όλα μαζί για 7 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει
.Την συνταγή της καρυδόπιτας την δημοσίευσε η κ. Παπάζογλου Τάνια στις ''Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά'' !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
.1 λίτρο γάλα
.7 κ.σούπας κορν Φλάουερ
.6 κ. σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε ένα ταψί μικρό με διάμετρο 22 -23 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τα καρυκεύματα , κλείνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ, προσθέτουμε το καρύδι και το γυρίζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή τότε το βγάζουμε απ το φούρνο!
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας με το παγωμένο σχεδόν σιρόπι και το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα πανάκι στην άκρη να παγώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά. Ρίχνουμε και μια βανίλια και όταν πάρει βράση αποσύρουμε απ το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα. Αφήνουμε να παγώσει κάμποσο ανακατεύοντας το και μετά το ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και μετά όταν δεν είναι πολύ ζεστό πια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, πριν το απολαύσουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου