Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ, ΑΝΕΥ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ, ΑΝΕΥ ΖΑΧΑΡΗΣ

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου, που καταλαβαίνει πως πολλά πράγματα απ' τα οποία έτρωγε του κάνουν ζημιά στον οργανισμό. Η ζάχαρη η κρυσταλλική είναι πια γνωστό στους περισσότερους ότι είναι ένα απ' τα πιο βλαβερά για την υγεία μας υλικά στην κουζίνας μας! Ευτυχώς που η φύση μας έχει δώσει τόσα άλλα φυσικά γλυκαντικά που θα ήταν καλό να τα χρησιμοποιούμε απ΄την αρχή της ζωής μας και όχι όταν φτάσουμε στην ανάγκη!
Για μένα η ανάγκη για κάτι γλυκό όμως δεν θα φύγει ποτέ! Άρχισα εδώ και ένα χρόνο (δυστυχώς άργησα να το κάνω ) να αντικαθιστώ την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή ή με μέλι όπου μπορώ , ότι πιο φυσικό και καλύτερο, αν είναι ανόθευτο!!
Σήμερα λοιπόν, ημέρα της Μητέρας έπρεπε να κεράσω γλυκάκι την δική μου μανούλα! Έστησα ένα εκμέκ χωρίς γλουτένη μιας και πάσχω από κοιλιοκάκη, και χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη !! Την επόμενη φορά όμως θα το βάλω σε ποτήρια, γιατί διαπίστωσα πως δεν κολλάει καλά η κρέμα πάνω στον χαλβά και γλυστράει ...δεν μπορώ να την κυνηγάω χαχαχαχαχα . Εκμέκ με χαλβά πρώτη φορά κάνω, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη ταιριάξανε τέλεια οι γεύσεις!!!
Χρόνια πολλά λοιπόν στη μανούλα μου, να την χαίρομαι για πολλά πολλά χρόνια ακόμα και χρόνια πολλά στις μανούλες όλων!!!



ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά
2 και 1/3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 και 1/3        ''               ''      ζάχαρη καστανή
κανέλα τριμμένη

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το βάζουμε στην άκρη.

Μισό φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1            ''                ''      πολέντα
καρύδι τριμμένο

Βάζουμε το λάδι και την πολέντα και την καβουρδίζουμε λίγο , έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή να μην μας κάψει γιατί πιτσιλάει αρκετά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να το πιεί όλο και να ξεκολλάει το μείγμα απ' τα τοιχώματα της κατσαρόλας και ρίχνουμε το καρύδι. Στρώνουμε τον χαλβά σε τσέρκι 23 εκ. ή καλύτερα σε ποτήρια για γλυκό ( αυτό θα κάνω την επομένη ) και το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα .



Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές σούπας μέλι
6       ''               ''      νισεστέ ή κορν Φλάουερ χ.γ.
1 βανίλια

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέλι και νισεστέ, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα , ρίχνουμε την βανίλια και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει για πάνω από μια ώρα.

Για την σαντιγύ

300 ml φυτική κρέμα Adoro

Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ και την στρώνουμε  πάνω απ' το γλυκό μας, αφού έχει πια παγώσει καλά αυτό! Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και καρύδι τριμμένο! Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και μετά σερβίρουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...