Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Cookies με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.



Τα μπισκότα είναι ιδανικό συμπλήρωμα του καφέ ή του αφεψήματος και τρώγονται από μικρούς και μεγάλους μετά μανίας , ιδίως αν είναι πετυχημένη η γεύση και η υφή τους. 
Με λίγα υλικά, μπισκότα βουτύρου και σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα, με την προαιρετική προσθήκη ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλο ή σταφίδες , ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός μας .

ΥΛΙΚΑ για 30 περίπου μπισκότα μεσαίου μεγέθους

  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά μεσαία
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ αρεσκείας μας
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χ.γ.
  • μικρά κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα χ.γ. 
  • μισή κούπα τριμμένα ελαφρώς αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και την βανίλια και την κουταλιά κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να γίνουν μια ωραία κρέμα.
  3. Προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι , ανακατεύοντας τώρα με ένα πιρούνι, ίσως να μην το πάρει όλο. Θέλουμε να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά να μην είναι και πολύ σφιχτή. Εγώ έβαλα ακριβώς 3 κούπες ( δοσομετρητή των 250 ml)  αλεύρι Doves που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη.
  4. Τέλος προσθέτουμε την κομματιασμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα ή όποιον ξηρό καρπό θέλουμε , ανακατεύοντας ελάχιστα, για να ενσωματωθούν στο μείγμα . 
  5. Σε μια μεμβράνη βάζουμε το μείγμα ( εγώ το χώρισα στα δύο και το έκανα δύο μπαστούνια ) και το τυλίγουμε να γίνει στρογγυλό. Το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά για να σκληρύνει η ζύμη να κόβεται καλύτερα. Αυτό το βήμα μπορούμε να το παραλείψουμε αν θέλουμε και να πλάσουμε τα μπισκότα αμέσως και να τα βάλουμε στην λαμαρίνα.
  6. Όταν βγάλουμε απ' το ψυγείο το μπαστούνι με το μείγμα μας, το κόβουμε σε κομμάτια , περίπου ένα δάκτυλο , τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα , σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, δεν θα φουσκώσουν ιδιαίτερα. 
  7. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' αντιστάσεις , στην μεσαία σχάρα, ψήνουμε τα μπισκότα μας για 13 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε , τα αφήνουμε να παγώσουν καλά και τα κλείνουμε σε μπολ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...