Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Black Forest πάστα ( χωρίς γλουτένη )

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Black Forest πάστα ( χωρίς γλουτένη )

Υλικά για ένα ταψί 35Χ40
Υλικά για το παντεσπάνι ( κάνουμε δύο παντεσπάνια διπλασιάζοντας την δόση και ψήνουμε ξεχωριστά! )
  • 6 αυγά
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρίνα χ.γ. ή άλλο γ.ο.χ.
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε την βανίλια και το κοσκινισμένο αλεύρι-κακάο- μπεικιν. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και ρίχνουμε τέλος το ηλιέλαιο. Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε όλο το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 10 λεπτά ακριβώς.
Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσει. Φτιάχνουμε άλλη μια δόση και ψήνουμε το ίδιο .
Για το σιρόπι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό μαζί με τον χυμό από την κομπόστα
  • 1 βανίλια
Βράζουμε για 8 λεπτά το σιρόπι και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι το ένα παντεσπάνι που θα βάλουμε στη βάση. Το υπόλοιπο το κρατάμε για το δεύτερο παντεσπάνι
Υλικά για την κρέμα
  • 1 φυτική σαντιγί 500 ml
  • Τα βύσσινα μιας κομπόστας ΚΥΚΝΟΣ
  • Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα Sisinni
Εφόσον παγώσουν τα παντεσπάνια και σιροπιάσουμε το πρώτο στην βάση του γλυκού, χτυπάμε σε σαντιγί την φυτική κρέμα ( την έχουμε πάντα στο ψυγείο να είναι παγωμένη ).
Στρώνουμε την μισή σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι . Ρίχνουμε τα περισσότερα βύσσινα της κομπόστας, τα οποία τα έχουμε στραγγίσει πριν , πάνω στην σαντιγί.
Από πάνω τρίβουμε με τον τρίφτη κουβερτούρα σοκολάτα .
Επάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και με ένα πινέλο βάζουμε το σιρόπι σιγά σιγά.
Προσθέτουμε και στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί με την μαρίζ και τρίβουμε μπόλικη σοκολάτα καθώς προσθέτουμε και λίγα βύσσινα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγες ώρες, πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...