Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τούρτα ανανά με γιαούρτι


Μια δροσερή τούρτα ανανά με γιαούρτι , τέλειος συνδυασμός και ιδανικός για καλοκαιρινό γλυκό ! 
Την στόλισα με βουτυρόκρεμα για να κάνω έκπληξη στην μικρή μου βαφτιστήρα που θα κλείσει τα επτά! Σε μια μικρή πριγκίπισσα ταιριάζουν τα λουλούδια!! Επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα τις ειδικές μύτες για στολισμό με βουτυρόκρεμα, ζητώ να με κρίνετε με επιείκεια !

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΣΕΡΚΙ 26 νούμερο
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη
  • 1 κονσέρβα ανανά 
  • 500 γρ. φυτική κρέμα 
  • 75 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ( μπορούμε για καλύτερο αποτέλεσμα να βάλουμε επιδόρπιο γιαούρτι με ανανά )
  • 1 βανίλια σκόνη
  •  κομμάτια ανανά ψιλοκομμένα ( μπορούμε να βάλουμε όσα κομμάτια θέλουμε και μας αρέσει)  
  •             Για την βουτυρόκρεμα
  • 1 βούτυρο 250 γρ.
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 3 μεγάλες κουταλιές σαντιγύ
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

         ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Από την κονσέρβα του ανανά ρίχνουμε σε ένα μπολ λίγο χυμό κι εκεί βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού. 
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα που την είχαμε στο ψυγείο και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί .Κρατάμε σε ένα μπολ 3 μεγάλες κουταλιές σούπας απ' αυτήν και την βάζουμε στο ψυγείο ,γιατί θα την χρειαστούμε για την βουτυρόκρεμα. 
  •  Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι με την βανίλια και ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, να αναμειχτούν. Τέλος ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο ανανά προσέχοντας να μην έχει χυμό μέσα κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στρώνουμε το μείγμα μας πάνω στην βάση από σαβαγιάρ με την βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού ή σπάτουλας, για να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια . Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή και περισσότερες. 
  • Φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα, βάζοντας σε ένα μπολ το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπώντας το με το μίξερ για 5 λεπτά, ώσπου να το δούμε να γίνετε σαν κρέμα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος την σαντιγί που έχουμε κρατήσει από πριν.
  • Μοιράζουμε την βουτυρόκρεμα σε μικρά μπολ και χρωματίζουμε ανάλογα με το τι θα φτιάξουμε. Χρησιμοποιούμε κορνέ με ειδικές μύτες και στολίζουμε την τούρτα μας!
  • Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε . 

                Μπορείτε να βάλετε σε μικρότερο τσέρκι την τούρτα, έτσι θα γίνει πιο ψηλή ! 
                   Για το πράσινο χρώμα βάζουμε σταγόνες κίτρινο και μια σταγόνα μπλε! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...