Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  Τέσσερις είναι οι ομάδες τροφίμων που μπορούμε να καταναλώσουμε με ασφάλεια όσοι πάσχουμε από δυσανεξία στη γλουτένη, το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά!
Στην καθημερινή μας διατροφή λοιπόν επιλέγουμε να τρεφόμαστε με αυτά, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο γίνετε περισσότερο!
 
  Σήμερα έφτιαξα ένα φαγητό για πρώτη φορά, αν και πολλές φορές είχα ακούσει συγγενείς και φίλους να λένε πως το έφτιαξαν για γεύμα και ζήλευα !

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Είναι ένα φαγητό σαν το φρικασέ αλλά με την αγκινάρα παίρνει άλλη γλύκα, απογειώνεται!!!




ΥΛΙΚΑ 
1 1/2 κιλό κατσικάκι μικρό ή αρνάκι ( προτιμάμε το μπούτι αλλά και το μπροστινό κομμάτι γίνετε πολύ ωραίο) 
12 περίπου αγκινάρες κατά προτίμηση άγριες
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
1 ματσάκι σέλινο
Λίγο μαϊντανό
 
4 μικρά κολοκυθάκια φρέσκα κομμένα 
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά για το τελείωμα
Χυμό από λεμόνι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ροδίζουμε καλά το κρέας, μετά τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια.
 
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρέας , το πιπέρι , τα μυρωδικά χοντροκομμένα δηλαδή το κρεμμυδάκι, το μάραθο, το σέλινο και το μαϊντανό ανακατεύοντας με μια κουτάλα να σωταριστούν λίγο. Ρίχνουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και κλείνουμε την κατσαρόλα αφήνοντας να βράσει για μια ώρα περίπου, ώσπου το κρέας να τσιμπιέται με ένα πιρούνι άνετα και να καταλάβουμε πως έχει σχεδόν βράσει.
Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια που έχουμε βάλει στην άκρη μετά το τηγάνισμα τους, ρίχνουμε τέλος και το μαρούλι που έχουμε κόψει και αφήνουμε πάλι να βράσουν, για λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ακόμα. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει από κάτω. Δεν θέλουμε το φαγητό μας να έχει πολλά υγρά στο τέλος! Το αλάτι το ρίχνουμε τελευταίο, δοκιμάζοντας ώσπου να μας φανεί καλό.
Όταν αυγοκόβουμε ένα φαγητό που έχει κρέας τότε τα αυγά τα χτυπάμε μαζί κρόκο και ασπράδι, προσθέτουμε ζωμό απ το φαγητό και τέλος το λεμόνι ! Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό αλλά κουνάμε την κατσαρόλα όσο καλύτερα μπορούμε, για να πάει παντού το αυγολέμονο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπισκότα με ταχίνι Sisinni και στέβια, χωρίς γλουτένη

  Μπισκότα με άρωμα από ταχίνι , κατάλληλα για διαβητικούς και κοιλιοκακικούς!! Πάντα με την συμβολή των προϊόντων της @RITO'S FOOD. Για...