Μια ανάλαφρη, νόστιμη, εύκολη στο στήσιμο τάρτα με δύο αλείμματα της #RITO'S FOOD !!!
Ευκαιρίας δοθείσης τα γενέθλια του ανθρώπου μου, έκανα την τάρτα αυτή , έμπνευση της στιγμής. Όταν έχεις τα καταπληκτικά αλείμματα της #RITO'S FOOD πολλές εμπνεύσεις έρχονται !!!
Χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη!!!
Το μπισκότο της βάσης δημιουργήθηκε πανεύκολα με το sesame cocoa και η κρέμα με την καταπληκτική nocciolata.
ΥΛΙΚΑ για ένα τσέρκι 28 εκ.
Για τα μπισκότα
- 1 συσκευασία Sesame Cocoa Sisinni
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι στέβια σταγόνες
- 1 1/2 κούπα αλεύρι χ.γ. ( έβαλα μια κούπα Doves self raising και μισή κούπα ρυζάλευρο της Doves, για πιο τραγανό μπισκότο )
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά. Θα έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Σε μια λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα, φτιάχνουμε μπισκότα .
Ψήνουμε στους 180' αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα ,για 15 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσουν
Για την βάση
- 250 γρ. μπισκότα
- 100 γρ μαργαρίνη soft
Στο μπλέντερ τρίβουμε τα παγωμένα μπισκότα να γίνουν σαν άμμος.
Προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη και χτυπάμε λίγο να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε με ένα κουτάλι το μπισκότο μας στο τσέρκι .
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μισή ώρα.
Για την κρέμα
- 500 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- 1 βάζο nocciolata Sisinni
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Ρίχνουμε την nocciolata και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για το γαρνίρισμα
- 1 μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη βύσσινο ή άλλη γεύση
Στρώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην κρέμα μετά από μισή ώρα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να παγώσουν καλά.
Αυτό ήταν!!! Τόσο εύκολα!!! Η γεύση του υπέροχη, ανάλαφρη !!!
Καλή σας επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου